söndag 13 augusti 2017

Frusen marängbakelse

Blev tipsad av en snäll läsare, Elisabeth Lindström om det här receptet. Så till Loves och mitt släktkalas bjöd vi på det. Såå gott och smidigt att förbereda och ha på lut i frysen.


Frusen marängbakelse

10 stycken

Maräng:

3 äggvitor

1 dl strösocker

2 msk kakao

2 dl strösocker

Glass:

3 äggulor

2 msk strösocker

2 dl vispgrädde

2 msk vaniljsocker

Garnering:

vispgrädde
färska bär


1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och 1 dl av sockret hårt till ett fast skum.


2. Sikta ner kakao i resten (2 dl) av sockret och rör ner det i äggvispet.


3. Klicka eller spritsa ner smeten i stora amerikanska (10 centimeter i diameter) muffinsformar.


4. Sätt in på andra falsen i ugnen. Grädda i 30 minuter.

5. Ta ut ur ugnen, låt formarna svalna.


6. Gör glassen: Vispa äggulorna med sockret. Vispa grädden, smaksätt med vaniljsockret och blanda sedan ner äggulorna i grädden. Tryck hål i mitten på de avsvalnade marängerna.


7. Klicka ner glassen i formarna. Skaka till formen så att fyllningen fördelar sig bättre.

Ställ in formarna i frysen.


8. Ta ut formarna ur frysen 5-10 minuter innan servering. Garnera med vispad grädde och valfria bär.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: