lördag 5 augusti 2017

Honungs- och chipotlelax

Det här receptet är från Allers. Anette bjöd på det innan vi drog iväg å semester. Jättegott att äta i wraps med guacamole och mangosalsa. Smaskelismaskens! I mangosalsan hade vi mango, limesaft, apelsinsaft, salladslök, salt och peppar.


Honungs- och chipotlelax

4 port

600 g färsk lax
salt

Chipotleblandning:
2 msk chipotlepasta
1 msk honung
skal av 1/2 apelsin
1 msk apelsinsaft
1 msk matolja
2 msk finhackad salladslök

Till servering:
korianderblad

1. Sätt ugnen på grill, på högsta värme.

2. Chipotleblandningen: Blanda alla ingredienser i en skål.

3. Salta laxen ordentligt och lägg i ugnsform. Täck med chipotleblandningen och marinera 20 minuter (om du har tid).

4. Grilla laxen högst upp i ugnen i 4-5 minuter. tills den fått fin gyllenbrun färg. Täck ugnsformen med folie och stäng av värmen. Låt laxen gå färdigt i ugnen med värmen avstängd, ca 15 minuter.

5. Garnera med hackad koriander.






-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar