tisdag 1 augusti 2017

Renskav i pitabröd med hjortronsås

God morgon. Det blev en kväll med häng på akuten igår. Min man fick ett kraftigt njurstensanfall och höll på att tuppa av i bilen på väg dit. Han fick en morfinspruta och prover togs. Sen svimmade han två gånger. En tuff kväll helt enkelt. Nu hoppas vi på en stillsammare dag. Kaffekannan ska kokas, så mycket kan jag säga.

I förrgår gjorde jag en riktigt god middag. Rostade pitabröd som fylldes av salt renskav, grönsaker, ost samt en sötsaltsås av hjortron och creme fraiche. Snabblagat och väldigt mumsigt!


Renskav i pitabröd med hjortronsås

ca 3 st

240 g fryst renskav
1 vitlöksklyfta
salt
sallad
gurka
riven ost
tomat
3 dl creme fracihe
3 msk hjortronsylt
salt
peppar

1. Gör såsen genom att blanda creme fracihe med hjortronsylt. Smaka av med salt och peppar. Rosta pitabröden i brödrosten.

2. Fräs skaven i smör och salta och peppra. När den är nästan färdig, riv ner vitlök och låt fräsa en minut till.

3. Fyll bröden med grönsaker, ost, skav och sås.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar