måndag 31 juli 2017

Melonsallad med lime och ingefära

Jag hittade ett recept i svärmors Allers som lät både spännande och fräscht. Och det var det! Enkelt att göra och av sirapen som blev över gjorde vi en god drink.


Melonsallad med lime och ingefära

1 kg melon, gärna blandade sorter
5 cm ingefära
1 dl socker
1 dl vatten
saft och skal av 2 lime

1. Skala ingefäran och skär den tunt.

2. Koka ihop vatten, socker och ingefära. Låt svalna. Pressa ner limesaft och i med rivet skal.

3. Gör kulor av melonen med hjälp av ett kuljärn eller skär i kuber.

4. Häll lagen över melonkulorna och låt stå ett par timmar. Servera som det är eller med glass eller grädde. Lagen som blir kvar kan man göra en god drink av.


Uppståndelsen av Dan Buthler, Dag Öhrlund


Sveriges värsta seriemördare, psykopaten Christopher Silfverbielke, har flytt landet sedan han förlorat sitt företag och fått sin förmögenhet fryst av ekobrottsmyndigheten.
Med nästan inga pengar på fickan har Silfverbielke kommit till Pattaya i Thailand. Hans enda chans att få bo på lyxhotell, dricka champagne och sniffa kokain är att sol-och-våra den rika änkan Mary Jo Chaplain, som är god för etthundrafemtio miljoner dollar.
Silfverbielke, som har stora planer för framtiden, lider varje dag av förnedringen i att umgås med Mary Jo och det blir inte bättre av att änkan vill ha vilda sexlekar.
På något sätt måste han komma bort från det asiatiska helvete han hatar och ta sig vidare mot USA och de exklusiva salonger där han anser sig ha rätt att vistas.
Men för det behövs ett enormt startkapital och Silfverbielke smider lömska planer där han inte tar hänsyn till något eller någon.

(text från Bokus)

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: