tisdag 26 september 2017

Grillad lax med nudelwok

Fruktat gott blev det här kan jag lova! Det här tycker jag ni ska testa. Servera med en god vitlökssås. Vinet som jag blev rekommenderad till på bolaget, var i min smak alldeles för sött. Men det är ju en smaksak.

Vitlökssåsen kom inte med på fotot ser jag nu...


Grillad lax med nudelwok

Lax:
en bit lax
örtsalt
peppar
örtagårdskrydda
lime
sweet chili

1. Marinera laxen med ingredienserna ovan.

2. Grilla laxen.

Nudelwok:
250 g äggnudlar
1,5 grönsaksbuljongtärning
1 ägg
lime
1 röd paprika
0,5 purjolök
250 g broccoli plus stammen
1 stor vitlöksklyfta
sweet chili
soja
olja
grillkrydda

Till servering:
vitlökssås gjord på creme fracihe, vitlöks, italiensk salladskrydda och peppar

1. Koka äggnudlarna i buljong enligt anvisningar. Slå av spadet och fräs i olja. I med sweet chili, riven vitlök och soja efter smak. Krydda med grillkrydda. Kläck i ett ägg och stek tills ägget stelnat. Lägg i stor kastrull och på med lock.

2. Hacka paprikan och purjon. Fräs i olja, på med sweet chili, soja och grillkrydda. Häll sedan i kastrullen.

3. Skär broccolin i små buketter och stammen i mindre bitar. Förkoka ett par minuter i saltat vatten. Slå av spadet och fräs i olja. Även här ska det kryddas med sweet chili, soja och grillkrydda.

4. Blanda samman woken och servera till lax tillsammans med vitlökssås.


McManis Nr 6290

Viognier 2016, USA Kalifornien, 99:-

Mycket fruktig smak med inslag av fat, gula päron, mango, örter, ananas, kryddor och vanilj. Serveras vid 8-10°C till exotiskt kryddade rätter av fisk eller ljust kött, gärna med inslag av tropisk frukt.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Låter supergott, måste testas! När tillsätter du limen i nudlarna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag tillsätter limen när ägget har stelnat i nudlarna.

      Radera