Svärmor bjöd på en suuupergod paj när jag var där och hängde för några helger sedan. Pricken över i var hasselnötterna som gav crunch till anrättningen. Till det, sallad och en sås på creme fracihe och sweet chili. Sååå gott! Se vintips längre ner!
Receptet är från Hemmets veckotidning.
Kantarelltoppad purjolökspaj
6 port
3 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
3 purjolökar
2 msk smör
50 g hasselnötter
4 ägg
250 g ricottaost
100 g gorgonzolaost
salt och peppar
1 knivsudd muskot
Topping
300 g kantareller
2 msk smör
salt och peppar
färsk timjan
Ugn 200°
1. Arbeta ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Tryck ut den i en smord pajform och låt stå kallt 30 min.
Gilla Hemmets på Facebook
2. Fyllning: Ansa purjolöken och skär den i slantar. Stek den glansig i smöret. Hacka hasselnötterna grovt och vänd ner. Vispa ägg, båda ostsorterna, salt, peppar och riven muskot. Vänd ner purjolöken och häll blandningen i pajformen. Tillaga i ugn ca 30 min.
3. Topping: Stek kantarellerna
i smör medan pajen gräddas. Salta och peppra. Toppa sedan pajen med kantareller och strö över lite timjan.
Viña Herminia Nr 12615
Spanien, Rioja
85:- Flaska , 750 ml
Ekologiskt
Bärig, aningen kryddig smak med inslag av blåbär, skogshallon, lakrits och örter. Serveras vid cirka 16°C till grillade rätter av ljust kött, eller till vegetariska rätter.
-Mama Skogly ♥
Åh, så otroligt gott. Tack för tipset med hasselnötterna.
SvaraRaderaKul att höra!
RaderaOj vilken middag så gott. Kom på när jag läste ditt inlägg att jag har kantareller i jobbets kyl jag hittade på min ute på min rast.
SvaraRaderaKram Milla
Åh så lyxigt att hitta kantareller utanför sitt jobb!
Radera