söndag 17 september 2017

Syltade kantareller

Jag fick en finfin burk med picklad svamp av Erica (Ericas meny) när jag var hos henne sist. Gott till t ex kött. Nu kör vi på en ny vecka! Hoppas det blir en finfin en!


Syltade kantareller

2 liter färska kantareller
vatten
2 tsk salt

Lag: 2 dl ättiksprit (12%)
3 dl svampspad
3 dl rårörsocker
10-12 vitpepparkorn
2 tsk senapsfrön
1 lagerblad
2-3 kryddnejlikor
2-3 skivor färsk ingefära

Ansa och lägg svampen i en kastrull.
Täck svampen till hälften med vatten, tillsätt salt och sjud i ca 10 min.
Sila ifrån spadet men spara 3 dl till kryddlagen.
Blanda alla ingredienser till lagen i kastrullen och koka ihop till en lätt simmig lag.
Skumma av den då och då.
Lägg i svampen och låt koka 3-4 min.
Häll upp i rengjorda burkar och förslut.

Erica använde sig av redan förvällda kantareller, hade ca 4 dl svamp till detta recept.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Låter gott! Ha en fin vecka.

    SvaraRadera
  2. Så gott har smakat det till älgstek😊 Men jag har inte gjort själv någon gång.
    Ha en bra vecka
    Kram Milla

    SvaraRadera