torsdag 5 oktober 2017

Plankstek surf ´n´turf

Friday, baby! Nu passar jag på och njuter av sista fredagen som deltidsarbetare. Nästa vecka är det 100% som gäller. Packning står på agendan eftersom vi åker till Skåne i afton. Daniel fyller 40 imorgon och vi är bjudna till våra grannar som har hus i Skåne. Massor av spännande utflykter är inbokade. Spännande tider, mina vänner! Hoppas ni får en fin helg!

Vi åt plankstek hos syrran när vi var där. Det blev suupergott med kräftstjärtar på. Vill man lyxa till det ännu mer så kan man använda hummer istället.

Ni har väl inte missat serien Riverdale på Netflix? Den är baserad på karaktärerna ur Acke, ni vet serietidningen. Där är som Gossip girl möter Twin peaks. Kan inte vänta tills säsong 2 kommer. Love it!

Och så ett vintips. Det var nobelvinet 2015. Mums.


Plankstek surf ´n´turf

Potatismos;
ett gäng potatisar
äggula
en skvätt grädde
en klick smör
salt och peppar

Koka potatisen. Mosa den, i med äggula, en skvätt grädde, en klick smör, salt och peppar. Låt svalna något och in i spritsen.

Plankan;
oxfilé
tomat
pizzakrydda
baconlindad sparris
potatismos

Till servering;
ca 6 kräftstjärtar per person
beasås
persiljevitlökssmör

1. Stek köttet hastigt på varje sida, salta och peppra.

2. Gör moset, låt svalna något. Spritsa moset på plankan, halvera en tomat och lägg i gropen, lite pizzakrydda på den.

3. Stek baconet lite, stek sparrisen lite, linda in sparrisen i baconet och lägg på plankan.

4. På med köttet och in i ugnen på 275 grader grill i ca 12 minuter, beroende på hur tjockt köttet är och hur du vill ha det tillagat.

5. På med kräftstjärtar, bea och persiljevitlökssmör. Njut.




Château Mont-Redon Nr 2811
Châteauneuf-du-Pape, Frankrike
255:-
Flaska , 750 ml

Kryddig, balanserad smak med inslag av fat, björnbär, vitpeppar, lagerblad, körsbär, lavendel och eneträ. Serveras vid cirka 18°C till robusta rätter av mörkt kött, gärna grytor och stekar.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: