måndag 27 november 2017

Lussebullekladdkaka

Så kör vi igång två dagar med muntliga nationella prov på jobbet. Först ut är åk 6 och jag ska bedöma engelskan. Imorgon är det åk 9, också engelska. Så nu kör vi!

Mitt kök levererar ett smarrigt julrecept. Klart man måste testa! Mycket god. Min blev lite rinnig så jag fick stoppa in den en stund till. En bit lussebullekladdkaka=sextitusenmiljarrder Euro-kalorier. Åtminstone om man frågar Margareta Sandstedt.


Lussebullekladdkaka

10 bitar

Kladdkaka:
200 g smör
5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk salt

Saffranstopping:
3 ägg
1 pkt saffran
100 g smör
150 g vit choklad
1 krm vaniljpulver eller lite vaniljsocker
2 dl socker
2 dl vetemjöl

1. Börja med kladdkakan. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke.

2. Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten. Häll smeten i en form.

3. Saffranstopping: Mortla saffranet med lite socker. Blanda ihop socker, saffran och ägg.

4. Smält den vita chokladen. Blanda i den och resten av ingredienserna. Rör om ordentligt. Häll saffranssmeten över kladdkakesmeten och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Kakan kan med fördel stå kallt ett tag innan servering.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: