torsdag 2 november 2017

Pannacotta med kaksmul och salt karamellsås

Sist ut på middagsbordet kom den här söta godingen. Den är otroligt enkel att göra men behöver ett par timmar i kylen för att stelna. Krossa kakorna och ringla över såsen just innan servering.


Pannacotta med kaksmul och salt karamellsås

8 st

3 gelatinblad
1 vaniljstång (alt 1 tsk vaniljsocker)
5 dl vispgrädde
0,5 dl socker

Garnering:
8 chocolate chip cookies
O´hoj salted caramel

1. Lägg gelatinbladen i blöt.

2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.

3. Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.

4. Sila bort vaniljstången.

5. Fördela i 8 portionsglas. Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.

6. Krossa kakorna och ringla över såsen just innan servering.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: