Sist ut på middagsbordet kom den här söta godingen. Den är otroligt enkel att göra men behöver ett par timmar i kylen för att stelna. Krossa kakorna och ringla över såsen just innan servering.
Pannacotta med kaksmul och salt karamellsås
8 st
3 gelatinblad
1 vaniljstång (alt 1 tsk vaniljsocker)
5 dl vispgrädde
0,5 dl socker
Garnering:
8 chocolate chip cookies
O´hoj salted caramel
1. Lägg gelatinbladen i blöt.
2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
3. Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
4. Sila bort vaniljstången.
5. Fördela i 8 portionsglas. Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
6. Krossa kakorna och ringla över såsen just innan servering.
-Mama Skogly ♥
Ser ljuvligt gott ut!
SvaraRaderaTackarrr!
RaderaÅh så gott <3
SvaraRaderaTusen tack! :)
Radera