söndag 24 december 2017

Årets kalkonmiddag, ugnsrostade brysselkål och ett vintips

Vi har som tradition att äta kalkon dagen före julafton. Årets kakadua blev väldigt saftig. Brysselkålen till var pricken över i. Och så en god gräddsås, kokt potatis, rödkål och gelé. Mums!

Så vill jag passa på att önska er en riktigt god jul!


Ugnsrostade brysselkål

1 förpackning färsk brysselkål
olja
flingsalt
svartpeppar

1. Ansa kålen och dela i två.

2. Lägg dem med snittytan upp i ugnsfast form med bakplåtspapper.

3. Ringla över olja och strö över flingsalt och svartpeppar.

4. In i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter.





Couvent des Jacobins Nr 5283
Bourgogne Rouge ,
Frankrike
149:-
Flaska , 750 ml

Kryddig smak med inslag av lingon, körsbär, muskot och kanel. Serveras vid 14-16°C till rätter av ljust kött.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar