Friday, baby! Efter en vecka med riktigt dålig sömn så är det strax dags för helg. Jag ser såå fram emot sovmorgonen imorgon. Nu gäller det bara att skotta sig ut och ta sig på jobbet först. Ha en god dag, kamrater!
Till huvudrätt bjöd Kajsa på en fräsch och lättsmält terrin. Den gick hem hos oss alla. Till det serverades vitt vin, se nedan.
Avokadoterrin med lax och gurka
6 förrättsportioner
1 gurka, urkärnad och finhackad
olivolja
2 msk hackad dill
salt och peppar
2 avokador, skalade, urkärnade och finhackade
1 citron, rivet skal och saft
1 msk hackad gräslök
2 msk finhackad schalottenlök
6 körsbärstomater, urkärnade och hackade
2 msk kapris, avrunnen
200 g rökt lax
krasse
1. Vänd gurkbitarna i olivolja och 1 msk dill. Smaka av med salt och peppar.
2. I en annan skål, vänd runt avokadokuber med saft från 0,5 citron och 1 msk hackad gräslök. Smaka av med salt och peppar.
3. Vispa ihop 2 msk olivolja, hackad tomat, kapris och resterande citronsaft, allt rivet citronskal och smaka av med salt och peppar.
4. Skeda upp 1/6 av gurkan på en tallrik. Använd en matring, ca 8 cm hög, om du vill. Tryck till lite med skeden om du använder matring.
5. Toppa med 1/6 av avokadoröran och se till att det blir ett jämnt lager.
6. Lägg tunna skivor strimlad rökt lax och tomathack längst upp. Lyft försiktigt av matringen. Gör likadant på de övriga tallrikarna.
7. Skeda över dressing och toppa med klippt krasse eller andra örter.
Biecher Nr 12284
Riesling , 2016
Frankrike
99:- Flaska , 750 ml
Ekologiskt
Fruktig smak med inslag av äpple, honung, persika och mineral. Serveras vid cirka 8°C eller till rätter av fisk eller skaldjur.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar