Till förrätt serverade Kajsa den här goda ramslöksoppan tillsammans med gott bröd och den fabulösa getostkrämen jag bloggade om igår. Bubblet som dracks till hittar ni nedan.
Ramslöksoppa
4 port
2 små lökar
2 stora potatisar
500 ml grönsaksbuljong
salt, peppar
5 tsk ramslök
4 msk smör
250 ml grädde
lite torrt vitt vin
1. Skala lökarna och skär dem i små tärningar. Fräs löken i en msk smör.
2. Skala potatisen, riv den fint och fräs även den. Tillsätt grönsaksbuljongen och vinet och låt det koka i ca 15 minuter på svag värme.
3. Häll grädden i en kastrull och tillsätt ramslöken. Värm blandningen kort och rör om hela tiden. Grädden ska inte koka!
4. Smaka av soppan med salt och peppar. Mixa den kort med stavmixer.
5. Servera med ett gott bröd.
Louis Bouillot Nr 7688
Crémant de Bourgogne Brut
Frankrike
Crémant de Bourgogne
125:- Flaska , 750 ml
Torr, fruktig smak med inslag av päron, gula äpplen, kex och grapefrukt. Serveras vid cirka 8°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.
-Mama Skogly ♥
Så gott med soppa! Ha en fin dag!
SvaraRaderaTack detsamma, Katarina!
Radera