God luciamorgon. Idag ska vi på luciafirande i Kåge kyrka och ikväll är vi bjudna på julbord av vår chef. Bråda tider mina vänner, bråda tider. Men trevligt och mysigt!
Inspirationen till den här rätten hittade jag i facebookgruppen Vad ska ni äta till middag idag. Alla i familjen tyckte att den var god. Nu tycker ju endast jag om svamp, annars hade jag nog haft i det också.
Fläskfilégratäng med vitlöksost
600 g fläskfilé
0,5 msk grillkrydda
1 msk soja
1 msk olja
2 röda spetspaprikor
3 dl grädde
1 köttbuljongtärning
150 g Boursin vitlöksost
riven västerbottensost
ev redning
persilja
Till servering:
ugnsrostade rotfrukter
sallad
1. Putsa fläskfilén och skär i skivor, ca 1 cm. Marinera i grillkrydda, soja och olja.
2. Hacka paprikorna och fräs mjuka i smör. Lägg i botten av ugnsform.
3. Stek köttet på bägge sidor. Slå över grädde och i med köttbuljongtärning. Peppra. Red om så önskas.
4. Häll blandningen i formen över paprikorna.
5. Klicka ut vitlöksost och in i ugnen i 225 grader 15 minuter.
6. Strö över riven västerbottensost och in i ugnen igen i 10 minuter.
7. Strö över persilja och servera med ugnsrostade rotfrukter och sallad.
-Mama Skogly ♥
Den vitlöksosten är så god. Glad luciadag!
SvaraRaderaÅh, tack detsamma!
Radera