torsdag 28 december 2017

Tiramisu i glas

En god efterrätt för vuxna som ska förberedas i god tid för då blir den godare. Och det är ju tacksamt att kunna förbereda så mycket som möjligt inför nyårs!


Tiramisu i glas

4 port

2 äggulor
1 burk mascarpone (à 250 g)
2 msk Amaretto, konjak eller rom
2 äggvitor
1/2 dl strösocker
8 savoiardikex
3/4 dl kall espresso eller starkt kaffe
kakao att pudra över

1. Vispa ihop äggulor och mascarpone med Amaretto, konjak eller rom till en slät smet.

2. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.

3. Vänd ner äggvitevispet i äggsmeten med hjälp av en slickepott.

4. Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso. Varva delade kex med äggvispet i portionsglas. Avsluta med ett lager äggsmet. Ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

5. Pudra över kakao vid servering.

Recept från Ica.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: