lördag 30 december 2017

Västerbottenskex med persilja

Försvinnande goda tilltuggskex. Jag gjorde ju dessa tidigare men med basilika i. Den här gången testade jag att byta ut den mot persilja. Smarr.


Västerbottenskex med persilja

4 dl riven Västerbottensost
2 dl persilja
100 g smör, rumstempererat
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Mixa snabbt Västerbottensost och persilja till en grön massa. Tillsätt smöret i tärningar, mjöl och bakpulver och blanda snabbt ihop en deg. Kavla ut degen så den blir 1 centimeter tjock på mjölad bänk och stansa ut hjärtan med hjälp av små pepparkaksformar.

3. Grädda i övre delen av ugnen 10–12 minuter. Låt dem kallna före servering. Förvara dem i tät burk eller i frysen.


-Mama Skogly ♥

3 kommentarer: