Försvinnande goda tilltuggskex. Jag gjorde ju dessa tidigare men med basilika i. Den här gången testade jag att byta ut den mot persilja. Smarr.
Västerbottenskex med persilja
4 dl riven Västerbottensost
2 dl persilja
100 g smör, rumstempererat
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Mixa snabbt Västerbottensost och persilja till en grön massa. Tillsätt smöret i tärningar, mjöl och bakpulver och blanda snabbt ihop en deg. Kavla ut degen så den blir 1 centimeter tjock på mjölad bänk och stansa ut hjärtan med hjälp av små pepparkaksformar.
3. Grädda i övre delen av ugnen 10–12 minuter. Låt dem kallna före servering. Förvara dem i tät burk eller i frysen.
-Mama Skogly ♥
Verkar riktigt gott
SvaraRaderaGott Nytt år önskar jag dig
Kram Milla
Tack detsamma! Kram!
RaderaSå goda!
SvaraRadera