fredag 26 januari 2018

Krämig pastalåda med köttfärs och ostsås

Igår kom reportaget om mig i vår lokaltidning Norran, se nedan. Tack till alla nära och kära som uppmärksammat att jag var med. Ni är ju för gulliga!

Matborgen la för ett tag sedan ut ett spännande recept som så så himla gott ut. Så jag stal det och gjorde det till mitt eget. Här kommer min version. Jag passade på och gjorde två gratängformar för att kunna ha på lut och värma upp när tiden var knapp. Halvera receptet för en form.
Servera gärna en god sallad till.


Krämig pastalåda med köttfärs och ostsås

2 gratängformar

Köttfärssås:
800 g köttfärs
2 rödlökar
1 burk ajvar relish 350 g
1 tsk socker
3 köttbuljongtärningar
1 grönsaksbuljongtärning
peppar
3-4 dl vatten

600 g spaghetti

Ostsås:
100 g smör
1,25 dl mjöl
1,2 l mjölk
8 dl lagrad riven ost
muskotnöt efter smak
salt
peppar

Till gratinering:
riven ost
delade cocktailtomater

1. Börja med köttfärssåsen. Fräs köttfärsen. I med övriga ingredienser och låt puttra under lock i ca 1-1,5 timmar. Rör om då och då. Fyll på med vatten vid behov. Ta av locket och låt lite vätska koka bort i slutet om det ser rinnigt ut.

2. Koka spaghettin enligt anvisningar. Slå av vattnet.

3. Gör ostsåsen genom att smälta smöret i en stor kastrull. Vispa ner mjölet. Häll i mjölken och låt koka upp under omrörning tills den tjocknat. Dra från plattan och häll ner den rivna osten. Smaka av med finriven muskot, salt och peppar.

4. Lägg lite spagge i botten på formen. Slå över lite ostsås, på med lite köttfärs och varva några lager. Avsluta med ostsås längst upp.

5. Fördela delade tomater och riven ost över. In i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Lägg ev över folie om det börjar ta för mycket färg.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Mmm, krämigt och gott. Vad roligt att du är med i tidningen!

    SvaraRadera
  2. Det ska jag prova! Tröttnar aldrig på köttfärssås!
    Åh så kul med reportaget!

    Kram Jenny

    SvaraRadera