söndag 4 mars 2018

Shakshuka

Vi inleder veckan med en god vegetarisk måltid. Jag serverade den med rostat bröd och avokado. Supernajs.


Shakshuka

3-4 personer

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
800 g tomater
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk chiliflakes
0.5 tsk strösocker, (kan uteslutas)
1 krm svartpeppar
1/2 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
3-4 ägg
1 dl fetaost, smulad

1. Hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en kastrull eller stekpanna. Hacka tomaterna och ta bort stjälken.

2. Häll tomaterna i pannan och tillsätt tomatpuré, paprikapulver, chiliflakes, strösocker, svartpeppar, spiskummin, cayennepeppar och salt. Låt koka ihop i 10 minuter.

3. Knäck i äggen och täck pannan med lock eller folie. Låt puttra 7 minuter eller tills vitan stelnat.

4. Toppa med smulad fetaost och färsk koriander, eller persilja om du gillar det bättre!

(recept från Allt om mat)





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: