tisdag 3 april 2018

Smördegsknyten med kyckling- och baconröra

Dessa piroger blev väldigt mumsiga och är enkla att göra. Kycklingröran funkar även som pastasås eller t ex som fyllning till varma mackor.


Smördegsknyten med kyckling- och baconröra

8 piroger

Kyckling- och baconröra:
1 grillad kyckling
2 paket bacon
3 dl creme fracihe
2 msk chilisås
100 g creme bonjour grekisk vitlök
svartpeppar

2 dl riven ost
ananasringar
2 rullar färsk smördeg
uppvispat ägg till pensling
vallmofrön

1. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper.

2. Bena ur kycklingen och klipp i lagom stora bitar.

3. Lägg kyllingen och baconet i stekpannan.

4. Rör ner creme fracihe, chilisås och färskosten. På med lite peppar. Låt sjuda en stund. Låt kallna.

5. Skär varje rulle smördeg i fyra kvadrater. Fördela röran på ena sidan, på med riven ost och ananas. Vik ihop och tryck till med gaffel.

6. Pensla med uppvispat ägg och strö vallmofrön över.

7. In i ugnen i 200 grader i 20 minuter.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar