tisdag 14 augusti 2018

Krämig köttfärspaj med ost- och salsatäcke

Har ni inte bestämt vad ni ska käka i helgen så kommer ett tips på ännu en variant på smördegspaj här. Enkel att göra speciellt om man har överbliven köttfärs i kyl eller frys. Mums!

Ett annat tips är att göra den med överbliven tacofärs.


Krämig köttfärspaj med ost- och salsatäcke

1 rulle smördeg

Köttfärssås:
1 gul lök
2 morötter
400 g köttfärs
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
svartpeppar
vatten

Osttäcke:
2 dl creme fracihe
0,5 burk salsa
150 g riven ost

1. Hacka löken, skala morötterna och riv dem grovt. Fräs mjuka i smör. Fräs köttfärsen. I med tomatpuré, köttbuljong, svartpeppar och lite vatten. Låt puttra så vattnet kokar in, gärna länge om du har tid. Smaka av köttfärssåsen och krydda ytterligare om det behövs.

2. Gör oströran genom att blanda creme fracihe med salsan. Rör sedan ner den rivna osten.

3. Täck en ugnsform med smördegen och nagga. Förgrädda i 200 grader i 10 minuter. Platta till när den är färdig om det behövs.

4. Fyll pajskalet med köttfärssåsen och bred sedan ut ost- och salsablandningen.

5. In i ugnen i 200 grader i 30 minuter. Servera med en god sallad.





-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar