torsdag 16 augusti 2018

Salladskoppar med räkor och mango

Så var det äntligen helg. Ikväll är det fest med jobbet. Vi ska bli bjudna på buffé av chefen. Det ska bli roligt! Ha en skön helg!

Ännu ett recept från kvällen hos Anette där hon bjöd på en massa olika smårätter. Det fanns ingen endivesallad i affären så vi tog en annan istället och det funkade super. Receptet är från Elle Mat & Vin och är för 40 st. Så vill man ha färre så halverar man receptet. Fräscht!


Salladskoppar med räkor och mango

40 st
Tid: 20 minuter

4 röda endive
300 g skalade räkor
600 g fryst mango (tinad)
koriander

Dressing:
4 msk jungfruolivolja
2 citroner (saften)
2 tsk finhackad koriander
salt och peppar

1. Skär botten av endivesalladshuvudena och separera bladen. Skölj och låt torka.

2. Toppa varje blad med mangokuber, skalade räkor och koriander. Hit kan du förbereda.

3. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och ringla över varje salladsblad strax innan servering.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar