söndag 16 september 2018

Vegetarisk gnocchigratäng med västerbottensost

Det är måndag. Jag är så trött att det var plågsamt att få sig upp och ur sängen. Skulle behöva kaffe intravenöst idag känner jag. Kopp ett är på gång i alla fall. Hoppas ni får en fin måndag!

Jag fick gnocchi och passerade tomater i Smakboxen som jag ville göra nåt gott av. Så då blev det den här godingen.


Vegetarisk gnocchigratäng med västerbottensost

10 champinjoner
1 gul lök
2 morötter
1 röd paprika
1 zucchini
1 burk passerade tomater
1 vitlöksklyfta
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk fransk senap
1 liten burk creme fracihe
4 port kokt pasta
massor av västerbottensost
2 förpackningar färsk gnocchi

1. Skär svampen i mindre bitar och fräs i smör. Lägg åt sidan.

2. Riv zucchinin grovt och lägg i durkslag. Strö över salt så att det mesta av vätskan dras ut.

3. Hacka löken och riv morötterna grovt. Fräs i smör.

4. Hacka paprikan och låt den fräsa med.

5. Krama ur vätskan ur zucchinin och i med det också.

6. I med svampen och riv vitlök över.

7. Slå över de passerade tomaterna och i med buljongtärningar och fransk senap.

8. Rör ner creme fraichen. Smaka av med salt och peppar.

9. Koka gnocchin enligt anvisningar och lägg i botten i två ugnsformar. Slå över röran.

10. På med riven ost över och in i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter, tills osten är gyllenbrun.








-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: