tisdag 2 oktober 2018

Kröllebölle/Rånstrut

God morgon! Här snöar det för fullt. Men det lär ju inte ligga kvar. Hoppas jag, för vi har inte slagit om till vinterdäck än... Nu är det jul igen. Typ.

Erica (Ericas meny) skickade med mig en laddning av dessa söta och goda rånstrutarna. Det gick hem hos grabbarna kan jag tala om!


Kröllebölle/Rånstrut

22-24 st strutar

125 g smör
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1/2 msk nymald kardemumma

1. Smält och bryn smöret. Låt svalna.

2. Vispa ägg och socker. Vispa ner det avsvalnade smöret.

3. Blanda ner övriga ingredienser. Låt smeten vila ca 15 min.

4. Värm järnet.

5. Ta ca 1 msk smet till varje strut, det fyllde inte ut hela järnet men får en fin vågig kant.

6. Rulla det färdiga rånet direkt när det kommer från järnet och är varmt.

7. Gör en konform av framsidan av ett kollegieblock som form/hjälp. Tänk på att det är varmt! Använda gärna en fingervante och engångsplasthandske vid rullning av strut!



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Känns så tidigt med snö, men det är ju faktiskt redan oktober :) Vilka fina rånstrut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är alldeles för tidigt. Man vill ju gärna hinna få på vinterdäcken liksom...

      Radera