onsdag 3 oktober 2018

Pankopanerad fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter och ramslökssmör

Ja, den här fredagsmiddagen gick ju inte av för hackor... Den kanske inte ser så jätteball ut. Men det var den!


Pankopanerad fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter och ramslökssmör

Ugnsrostade rotfrukter:
potatis
morötter
rapsolja
salt
svartpeppar

1. Skala morötterna. Skär potatisen i klyftor och morötterna i stavar.

2. Ringla rapsolja över, salta och peppra.

3. In i ugnen i ca 35 minuter i 225 grader.

Ramslökssmör:
smör
torkad ramslök
citron
salt

1. Låt smöret bli rumsvarmt.

2. Krydda smöret med torkad ramslök, lite citronsaft och salt. Rör om så det blandas.

Pankopanerad fläskfilé:
1 fläskfilé
salt
peppar
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl panko (ströbröd)
2 msk smör

1. Putsa filén och skär i skivor. Banka ut skivorna med t ex en kavel. Krydda med salt och peppar.

2. Doppa skivorna i mjöl sen uppvispat ägg och vänd sedan i panko.

3. Stek i smör tills de är gyllenbruna.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar