Ja, den här fredagsmiddagen gick ju inte av för hackor... Den kanske inte ser så jätteball ut. Men det var den!
Pankopanerad fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter och ramslökssmör
Ugnsrostade rotfrukter:
potatis
morötter
rapsolja
salt
svartpeppar
1. Skala morötterna. Skär potatisen i klyftor och morötterna i stavar.
2. Ringla rapsolja över, salta och peppra.
3. In i ugnen i ca 35 minuter i 225 grader.
Ramslökssmör:
smör
torkad ramslök
citron
salt
1. Låt smöret bli rumsvarmt.
2. Krydda smöret med torkad ramslök, lite citronsaft och salt. Rör om så det blandas.
Pankopanerad fläskfilé:
1 fläskfilé
salt
peppar
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl panko (ströbröd)
2 msk smör
1. Putsa filén och skär i skivor. Banka ut skivorna med t ex en kavel. Krydda med salt och peppar.
2. Doppa skivorna i mjöl sen uppvispat ägg och vänd sedan i panko.
3. Stek i smör tills de är gyllenbruna.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar