torsdag 4 oktober 2018

Pulled lamm med vitlök, chili och sojasås

Friday, baby! I afton åker vi till Umeå för att hälsa på syrran och hennes familj. Hoppas ni får en finfin helg!

När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål. Spetskålen till var verkligen pricken över i. Mums! Recept från Lindas mathörna.


Pulled lamm:
dryga kilot lammstek
2 msk flingsalt
svartpeppar i valfri mängd
0, 5 dl japansk soja
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk malen ingefära

1. Gnid in flingsalt och peppar runt om och stek köttet i stekpanna om du vill, annars lägger du bara ner steken i crockpoten.

2. Blanda ihop marinaden och häll den över köttet. Kör på låg i ca 5 h. Dra isär köttet med gafflar och låt stå ett tag till medans du gör såsen.

Vitlöks, chili och sojasås:
1 dl japansk soja
0,75 dl ljus sirap
1 stor finhackad vitlöksklyfta
1 tsk risvinäger eller ättikssprit
chiliflakes efter smak

Blanda allt i en kastrull och koka upp. Låt koka en stund på låg värme tills den tjocknar en aning. (Den blir tjockare när den svalnat)

Servera på smala skivor rustik baguette eller surdegsbröd. Lägg upp köttet, häll över såsen och toppa med grönsaker.



Och så ett litet tips på dessa sötingar som jag hittade på Coop i Lycksele. Snordyra, 15:- st men väldigt fräscha.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: