måndag 1 oktober 2018

Pulled moose

Robert Karlsson är gästkock idag. Han bjöd på en grym älggryta när vi var ute med husvagnen en sväng. Den serverades med stekt potatis en dag och som hamburgare till lunch nästa dag. Sen fick vi gå loss och fixa en frysbox eftersom vi fick erbjudande om att köpa en halv älg till bra pris. Så det lär komma fler älgrecept...

Ha en finfin tisdag!


Pulled moose

700g älgbiff
3 morötter grovt skurna
en hackad gul lök
en köttbuljong-tärning
1 tsk chili flakes
två jalapenos
2 msk japansk soja
1 msk svartvinbärsgelé
2 dl vatten
3 dl grädde

1. Skär köttet i bitar och bryn i stekpanna med smör. Salta och peppra.

2. Lägg alla ingredienser UTOM GRÄDDEN i en slow cooker.

3. Tillaga på låg värme i åtta timmar.

4. Innan servering tillsätt 3 dl vispgrädde.


-Mama Skogly ♥

3 kommentarer: