torsdag 8 november 2018

Nasi Goreng

Friday baby! Fest hos Mange. Med arbetslaget. En himla trevlig kväll. Magnus och Roger (der Riger) bjöd på Nasi goreng. Och säg hej till Lucas hand lite längre ner.

Recept från recepten.se.


Nasi Goreng

4 portioner

400 g kycklingkött t.ex. kycklinglårfilé
2 portioner ris
4 msk olja
3 st gula lökar
röd chili
6 dl strimlad vitkål
2-4 klyftor vitlök
4 tsk curry
1 tsk salt
1 st röd paprika
1 st grön paprika
3 tsk paprikapulver
2 tsk japansk soja
100 g skalade räkor

Om du inte redan har färdiglagat kycklingkött, tillaga kycklingköttet. Du kan använda alla delar på kycklingen; klubbor eller filéer. Stek i ugn eller på spisen. Salta och peppra efter behag.

Koka riset enligt instruktion på förpackningen.

Under tiden riset kokar gör du allt annat så att du när riset är klart kan blanda ihop det med riset.

Skala och hacka lökarna. Hacka chilin. Skala av några blad på ett vitkålshuvud och skär i strimlor och dela sedan på tvären så att det blir små bitar. Det ska bli ungefär 6 dl hackad vitkål, det är inget du behöver mäta upp, se det bara som ett riktmärke när du hackar vitkålen.

Värm en stekpanna till medelvärme med lite av oljan. Stek lök och vitkål. Pressa över vitlök. Strö över curry, vitlök och salt. Låt steka tillsammans på svag till medelvärme, det får inte bli bränt, lök och vitkål ska mjukna. Häll på mer olja om det ser torrt ut.

Under tiden detta steker så passar du på att skära paprikorna i småbitar. Skär även köttet i mindre bitar. Tillsätt paprika och kött i stekpannan. Häll även över paprikapulver och soja, blanda om och låt steka tillsammans ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt ev mer av curry och salt.

Häll över räkorna. Blanda ihop med det färdigkokta riset.

(recept från recepten.se)



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Hej, vad roligt att du gjort ett av mina recept och tack för att du anger källa! Du får jättegärna om du vill länka recepten.se också så den blir klickbar. Jättefina bilder också, mycket finare än mina vilket påminner mig om att jag ska ta och göra det här receptet själv snart igen och ta nya bilder. ;) Jättefin blogg har du! Lycka till med den och ha det fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susanne. Tack för dina fina ord och tack för receptet. Nu har jag länkat till dig längre upp också!

      Kram!

      Radera