söndag 23 december 2018

Jordärtskockssoppa med vitt vin

Bästa grannarna kom över med jordärtskockor från Österlen. Jag har bloggat om denna förut men den kommer här som repris för den är jättegod. Den här gången serverade vi den i små shotglas som inslag på en plockbricka. Då blir det ganska många portioner. Serverar man den som förrätt räcker den till 4 personer.


Jordärtskockssoppa med vitt vin

4 portioner

500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
smör
1 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl grädde
1 krm vitpeppar

Garnering:
timjan och knaperstekt bacon

1. Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna och potatisarna i mindre bitar. Finhacka vitlöken.

2. Fräs löken och vitlöken i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor, potatis, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock cirka 15 minuter eller tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät.

3. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar. Garnera gärna med timjan och knaperstekt bacon.
(recept från Mitt kök)



-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Gjorde denna som förrätt på nyårsafton och den blev en succé , mycket god!!

    SvaraRadera