Friday baby! Lite hummer är ju aldrig fel. Aldrig. Supergott! Jag hade även persilja i gratängsåsen.
Gratinerad hummer
4 port:
2 st kokta humrar
100g färska champinjoner
smör att steka i
Gratängsås:
2 msk vetemjöl
2-2 1/2 dl gräddmjölk ( hälften grädde hälften mjölk)
1 st äggula
salt & peppar
riven ost
1. Klyv humrarna mitt i tu på längden. Ta ur köttet och skär i bitar. Placera skalen i en ugnsform.
2. Skär svampen i småbitar och stek i smöret. Gör gratängsåsen (smält smöret, rör ner mjölet och späd med gräddmjölken. Vänd ner äggulan. Smaka av med salt och peppar) Ta undan 1 dl av såsen och blanda svamp och hummerkött med resten.
3. Häll fyllningen i skalen och toppa med den resterande såsen.
4. Strö över riven ost och gratinera i ugnen 250 C tills de fått fin färg. Servera med gott bröd.
(recept från Matplatsen)
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar