tisdag 22 januari 2019

Heta räkor

Heta räkor serverade med ett gott ugnsrostat bröd smakade super i lördags. Och nu får det gärna sluta vara så här kallt...


Heta räkor

4 portioner

¾ kg stora ishavsräkor
1 röd chili
75 g smör
1–2 vitlöksklyftor
½ dl hackad persilja

Tillbehör:
gott bröd

1. Sätt ugnen på 250°.

2. Skala räkorna. Skiva chilin tunt och fördela den i ugnssäkra portionsformar. Vill du inte ha det så starkt tar du bort kärnor och mellanväggar.

3. Blanda smöret med pressad vitlök och fördela det i formarna.

4. Ställ in formarna mitt i ugnen några minuter tills smöret smälter och börjar bubbla. Ta ut formarna. Fördela och blanda ner räkorna och persiljan i formarna.

5. Ställ in ytterligare någon minut tills allt blir varmt. Servera genast med bröd.

(recept från Matmagasinet)



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar