onsdag 9 januari 2019

Kantarellpesto

Jättegod röra att t ex fylla krustader med. Receptet är från Ericas meny.


Kantarellpesto

2 dl förvällda kantareller
1 gul lök
smör att steka i
1 vitlöksklyfta
50 g pinjenötter
1 dl fint riven god lagrad ost, typ västerbottensost
rapsolja
salt, vitpeppar
persilja, gräslök

1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, lägg i en matberedare tillsammans med den skalade vitlöken.

2. Finhacka den gula löken och stek i smör tillsammans med kantarellerna, peppra och salta försiktigt. Låt svalna.

3. Häll dom kalla kantarellerna i matberedaren tillsammans med den rivna osten och örterna. Kör med knivarna.

4. Gör en slät pesto, häll olja till den konsistens du vill ha.

5. Smaka av med salt och peppar.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: