måndag 7 januari 2019

Tekakor

Signes tekakor är både goda och saftiga. Idag bjuder hon på receptet.


Tekakor

ca 70 st

4 dl havregryn
6 dl mjölk
200 g smör
2 dl socker
0,5 tsk salt
2 paket jäst
mjöl till en smidig deg

Ugn 200 grader ca 8 minuter

1. Blanda havregryn och mjölk. Låt stå och svälla 5-6 timmar i rumstemperatur.

2. Smält smöret och ha i havregryn, mjölk, salt samt socker.

3. Lös upp jästen i lite mjölk.

4. Häll i jästen när smörblandningen är 37 grader.

5. Blanda ner mjöl tills degen blir smidig.

6. Låt jäsa 30 minuter.

7. Kavla ut degen, nagga den och stansa ur tekakor.

8. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa 30 minuter.

9. Skjuts in i ugnen i ca 8 minuter.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: