torsdag 3 januari 2019

Potatistårta

Nyårsaftonens huvudrätt blev oxfilé, potatistårta, grönpepparsås, persiljevitlökssmör och sparris. Så gott!


Potatistårta

minst 8 port

ca 800g potatis
3 ägg
2 dl creme fraiché
3 dl västerbottenost
1 liten purjolök
1 tsk salt
peppar

1. Vispa ägg lätt, blanda ihop med crème fraîche och osten. Strimla purjolöken fint, vänd ner i smeten.

2. Sist skalar du potatis en i taget och river på grövsta rivjärn. Blanda ner i smeten.

3. Rör ihop allt med salt och peppar. Klä en springform med bakplåtspapper, annars kommer det att läcka ur den.

4. Fördela smeten i formen och platta till något.

5. Gratinera tårtan i ugnen på 200 grader 1 timma.

6. Man kan förbereda den och sedan värma den innan gästerna kommer.

(recept från Johanna Toftby)




-Mama Skogly ♥

9 kommentarer:

  1. Smarrigt:)
    Önskar dig ett riktigt bra 2019
    Kram Milla

    SvaraRadera
  2. God fortsättning!
    Potatistårtan såg och lät riktigt god! Har aldrig hört om potatistårta förr, men jag lär testa den en dag.
    Kram kajsa

    Http://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

    SvaraRadera
  3. Hej.
    Ser att kommentarerna är från 2019.
    Har ätit denna potatistårta flera ggr o den är jättegod. Men min fråga är, kan jag ha den i kylen ogräddad fram till gästerna kommer. eller ska jag grädda den o bara värma den när gäserna kommer. Tack för många bra recept.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,
      Vad roligt att höra. Du kan förbereda den, förvara den i kylen och grädda den när gästerna kommer.

      Radera
  4. Tack för snabbt svar.
    Mvh Viveka Lundqvist

    SvaraRadera