Och här kommer nyårsefterrättern. Enkel att göra och inte så mastig efter en brakmiddag.
Cheesecakecrème med saltknäcking granola
4 port
Granola:
2 msk smör
1 msk strösocker
2 dl granola (gärna Axa strawberry & black currant)
1/2 tsk flingsalt
Cheesecakecrème:
1/2 citron
200 g färskost (av philadelphiatyp)
1/2 dl vispgrädde (40%)
1 msk florsocker
1/2 dl blåbärssylt
Till garnering
citronmeliss
Granola: Värm smör och socker i en kastrull tills det är gyllenbrunt. Tillsätt granolan, rör om och häll ut på ett på en tallrik. Strö över saltet och låt svalna.
Cheesecakecrème: Riv det yttersta skalet av citronen.
Vispa färskost, vispgrädde och florsocker luftigt med elvisp ca 2 minuter. Vänd ner citronskal och sylt. Fördela blandningen i glas, toppa med granolan och garnera med citronmeliss.
(recept från Matplatsen)
-Mama Skogly ♥
Så gott att toppa med granola, mums!
SvaraRadera