söndag 3 februari 2019

Fylld avokado med räkor & äpple

Sköna söndag. Laddar upp för en vecka med nationella prov. Det blir en soft dag med lite Game of thrones tror jag bestämt. Idag bjuder jag på en fräsch förrätt som är enkel att kasta ihop.


Fylld avokado med räkor & äpple

4 pers, 10 min

2 avokado, mogna fina
1/2 schalottenlök, finhackad
1/4 äpple, finhackat ”Granny Smith”
25 st räkor, skalade fina
3 kvistar färsk dill
1 msk crème fraiche 34%
några droppar citronsaft
salt / svartpeppar efter smak

Dekoration:
räkstjärtar
färsk dill
citron skiva
ev en liten tomatklyfta

1. Finhacka lök, äpple och dill.

2. Gröp ur avokado och mosa grovt med en gaffel. (Gröp försiktigt så att du kan använda skalen till uppläggning sedan.)

3. Skär ner räkorna i mindre bitar.

4. Blanda samman avokado, lök, äpple och dill. Vänd ner räkorna och tillsätt crème fraîche, lite citronsaft samt salt & peppar efter smak.

5. Fördela röran i avokadoskalen eller skeda upp i söta serveringsglas (cocktailglas). Dekorera med räkor, dill, en liten trekant citronskiva & ev en tomatbit.

(Skall förrätten serveras lite senare så pressa över lite citron på avokadoröran samt täck med lite plast och ställ in i kylskåp.)

(recept Catarina König)



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Ser supergott ut och låter fräscht med Granny Smithäpplen det brukar vara ett säkert kort!
    Önskar dig en fin söndag!

    kram Jenny

    SvaraRadera