söndag 10 februari 2019

Mystackar

Min kollega Lotta bjöd på myrstackar när hon hade a-lagsfikat. Såå goda. Så goda att jag var tvungen att baka egna. Jag genade genom att använda mig av Coop chokladmuffins istället för att baka en sockerkaka. Och det funkade finemang. Men här kommer Lottas recept!


Mystackar

Enkel sockerkaka:
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl (ta från 3 msk mjöl och lägg till 3 msk kakao om du vill ha mer chokladsmak i kakorna)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Myrstackar:
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk kakao
ca 5 dl småsmulor från sockerkakan
ca 3 tsk arrak eller efter smak
smält choklad
brunt strössel

Sockerkaka:
1. Smält smöret, låt svalna.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.

4. Tillsätt mjölken och smöret.

5. Grädda 175 grader i ca 30 minuter.

Myrstackar:
1. Blanda ihop alla ingredienser utom chokladen och strösslet.

2. Rulla till bollar och frys en stund.

3. Smält choklad.

4. Doppa den frysta bollen i chokladen och rulla den direkt i strösslet.

5. Koka kaffe, ät och njut!




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: