tisdag 12 februari 2019

Stekpannebröd med bakpulver

Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten. Middagen jag använde det till få ni veta mer om imorgon. Ha nu en riktigt fin onsdag!


Stekpannebröd med bakpulver

6 st

4.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 gram smör
2 dl mjölk

1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

2. Tillsätt smöret och finfördela med en gaffel eller fingertopparna.

3. Häll i mjölken och blanda snabbt ihop till en deg.

4. Dela degen i flera små delar och kavla ut till tunna kakor.

5. Värm en stekpanna. Det ska inte vara något fett i pannan. Grädda en kaka i taget cirka 4 minuter per sida. Vänd när det blir bruna fläckar på brödet. Anpassa värmen efter hand.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: