onsdag 13 februari 2019

Kycklingkebab i stekpannebröd med Fantasås

Fredagsmiddagen blev kycklingkebab med stekpannebröd, grönsaker och Fantasås. Smaskelismaskens!


Kycklingkebab i stekpannebröd med Fantasås

kycklinglårfiléer
smör
kebabkrydda
grillkrydda
svartpeppar
pizzakrydda

1. Fräs kycklingen färdig i smör.

2. Krydda med kryddorna.

Stekpannebröd med bakpulver:

6 st

4.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 gram smör
2 dl mjölk

1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

2. Tillsätt smöret och finfördela med en gaffel eller fingertopparna.

3. Häll i mjölken och blanda snabbt ihop till en deg.

4. Dela degen i flera små delar och kavla ut till tunna kakor.

5. Värm en stekpanna. Det ska inte vara något fett i pannan. Grädda en kaka i taget cirka 4 minuter per sida. Vänd när det blir bruna fläckar på brödet. Anpassa värmen efter hand.

Fantasås:
2 dl creme fraiche
0,5 dl Fanta
1-2 msk chilisås
2 msk bostongurka
1 vitlöksklyfta
pizzakrydda
chilipulver
kebabkrydda
italiensk salladskrydda
salt och peppar

Vispa ihop creme fracihe och Fanta. I med chilisås, boston och riven vitlök. Smaka av med kryddorna och låt stå kallt, gärna en timme innan servering.

Tillbehör:
isbergssallad
gurka
tomat
rödlök
riven ost





-Mama Skogly ♥

1 kommentar: