Hasslows bjöd på en ljuvlig dessert nämligen Morbergs lingonparfait. Den serverades med punchgrädde och hemmagjorda maränger. Sorry för crappy mobilbild. Igen.
Morbergs lingonparfait
3-4 dl frysta lingon, lämna lite till garnering
4 äggulor
1 dl strösocker (knappt)
5 dl grädde
Servering:
vispad grädde smaksatt med punch
maränger
1. Vispa grädden till ett hårt skum.
2. Vispa äggula och strösocker till en porös konsistens häll sedan i frysta lingon.
3. Vänd försiktigt ner den vispade grädden tills allt är jämnt fördelat.
4. Häll smeten i en avlång form, gärna aluminium. Täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 5 timmar.
5. Ställ formen i kylskåpet 30 min före servering eller tag ut den från frysen 15 min innan servering.
6. Skär skivor av parfaiten och garnera med lingon.
-Mama Skogly ♥
Fin dessert!
SvaraRadera:)
Radera