måndag 18 mars 2019

Smördegssnittar med grönkål och ädelost

Vi var bjudna till våra grannar, Hasslows på lite sportlovsmys framför brasan. De bjöd på GRYMMA snittar till bubbel. Åh så gott det var! Sen fick vi tjälknöl, potatisgratäng, gräddsås, brysselkål och gelé. Mums! Vad vi åt till efterrätt kommer i ett senare inlägg. Ursäkta för risiga mobilbilder.


Smördegssnittar med grönkål och ädelost

1 rulle smördeg
1 5 dl crème fraiche
150 g ädelost
100 g grönkål
olja
crema di balsamico
peppar

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt.

3. Smula över ädelosten och ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.

4. Blanda grönkålen med oljan. Ta ut flarnet och strö på grönkål.

5. Ställ in i mitten av ugnen ca 5 minuter. Ringla över crema di balsamico och skär upp i bitar.







-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Alltid kul att få ett tilltugg som smakar gott och känns helt rätt

    Kram Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har du helt rätt i, Kajsa!
      Kram Erika

      Radera