måndag 22 april 2019

Bresaolakorgar med chèvrekräm & rostade pinjenötter

God morgon! Så var påsken slut och man är redo för jobb igen. Men först, lite (läs mycket) kaffe!

Riktigt goda och festliga tilltugg.


Bresaolakorgar med chèvrekräm & rostade pinjenötter

20 min, 10 korgar

70 g bresaola, (1 paket, 10 skivor)
100 g chèvreost (ta bort kanten)
1 dl crème fraiche
30 g pinjenötter, rostade
salt
peppar
färsk timjan, att dekorera med

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

2. Sätt ner bresaola-skivorna i en muffinsplåt som klarar att göra 12 muffins samtidigt. (Har du ingen muffinsplåt så går det bra att använda aluminiumformar för att forma korgarna.)

3. Sätt in i ugnen i 15 minuter tills bresaolan blir en ”chips-korg”. Ta ut, låt svalna.

4. Mixa chèvre med crème fraiche slätt och smaka upp med salt & peppar. (Skär bort kanten från osten innan du mixar.)

5. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills de blir lite gyllene.

6. Spritsa i lite lagom med chèvrekräm i varje korg.

7. Toppa med rostade pinjenötter & lite färska blad timjan. Toppa med flingsalt!

(recept från Catarina König)



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: