torsdag 18 april 2019

Sparris med hollandaise och parmesan

Som en kollega till mig skulle ha sagt, det här... det var inte äckligt!


Sparris med hollandaise och parmesan

sparris
hollandaisesås (se recept nedan)
parmesanost
svartpeppar

1. Bryt av nedersta delen av sparrisen. Stek i smör, salta och peppra.

2. Gör hollandaisesåsen.

3. Häll såsen över sparrisen.

4. Toppa med hyvlad parmesan och på med svartpeppar.

Hollandaisesås:
200 g smör
4 st äggulor
3 msk vatten
1-2 msk pressad citron
salt
peppar

Smält smöret i kastrull och låt det svalna en stund.
Blanda äggulor och vatten i en kastrull som du ställer i ett vattenbad.
Sjud tills såsen har tjocknat något. Vispa under hela tiden.
Tag kastrullen från värmen och häll i det smälta smöret. Droppvis i början och sedan i en fin stråle. Ta inte med bottensatsen.
Smaka av med citron, salt, peppar och en aning cayennepeppar.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Vill passa på att önska dig en glad påsk
    Kram Kajsa

    Bland Kastruller och vinglas
    Http://bland-kastruller-och-vinglas.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Hoppas du haft en fin påsk! Kram!

      Radera