lördag 27 april 2019

Caesarsallad med grillad lax, rostad potatis, sparris och rom

Ja hörrni... Det här kan jag ju bara meddela er om att det blev gott. Såå gott.


Caesarsallad med grillad lax, rostad potatis, sparris och rom

färsk lax
örtsalt
citronpeppar
caesardressing (se recept nedan)
potatis
olja
flingsalt
svartpeppar
romansallad
parmesan
sparris
sikrom

1. Krydda laxen med örtsalt och citronpeppar. Grilla den.

2. Gör caesardressingen, recept nedan.

3. Skär potatis i klyftor. Ringla över olja, salt och peppra. In i ugnen i ca 30 minuter i 225 grader. Låt svalna.

4. Bryt av den nedre delen av sparrisen och stek hastigt i lite smör. Salta och peppra.

5. Lägg upp romansallad på ett stort fat. Lägg på potatis, grillad lax, sparris, ringla över dressingen och strö över riven parmesan. Toppa med sikrom och vrid några varv med pepparkvarnen.

Caesardressing:
2 äggulor
2 dl matolja
0,5 msk dijonsenap
6 inlagda sardeller med kapris i
1 dl parmesanost, riven
1 vitlöksklyfta
1 dl gräddfil
2 tsk citronsaft
Salt
Nymald svartpeppar

Mixa alla ingredienser utan olja och gräddfil i en matberedare.
Tillsätt oljan långsamt i en tunn stråle under mixning. Rör sist i gräddfil.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar