fredag 26 april 2019

Rabarberkaka med vit choklad och kardemummayoghurt

Sweet. Det är lördag. Solen skiner så det blir en promenad och sen ska inglasade altanen städas.

Det här blev en väldigt god kaka. Gott med kombon rabarber och kardemumma.


Rabarberkaka med vit choklad och kardemummayoghurt

8-10 bitar

150 g rabarber
1 tsk potatismjöl
2 ägg
2 dl socker
100 g smör
100 g vit choklad
2,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt

Kardemummayoghurt:
2,5 dl matyoghurt
0,5 dl florsocker
1 tsk krossad kardemumma

1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär rabarbern i 0,5 cm-skivor. Blanda rabarbern med potatismjöl.

2. Vispa ihop ägg och socker. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och blanda ner den i smöret. Rör om tills chokladen smält.Häll ner chokladsmöret i äggsmeten och rör ner mjöl, vaniljsocker och salt.

3. Häll smeten i en smord och mjölad springform. Lägg på rabarberbitarna och tryck ner dem lätt. Grädda kakan i ca 20 minuter. Kakan ska vara gräddad i kanterna men krämig i mitten.

4. Smaksätt yoghurten med florsocker och kardemumma.

5. Servera kakan med yoghurten.


-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Oj, oj så gott. Rabarber är en stor favorit och tillsammans med kardemumma, så gott!

    SvaraRadera