torsdag 20 juni 2019

Västerbottensostgratinerade krämiga pepparrotspotatisar

Vi grillade när vi var hos syrran för ett tag sedan. Till det serverade vi dessa potatisar. Det blev suuuperkrämigt och jäkligt gott!


Västerbottensostgratinerade krämiga pepparrotspotatisar

För 4 personer:

600 g färskpotatis
4 dl crème fraiche
0,5 dl pepparrot, riven
1 tsk salt
80 g västerbottensost, riven

1. Skrapa och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt den rinna och ånga av ca 5 min. Sätt ugnen på högsta grillvärme.

2. Gaffelmosa potatisen lätt och blanda med crème fraiche och pepparrot. Krydda med salt. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min, tills potatisen fått fin gratinerad yta.

(recept från Allt om mat)



Fontanafredda Ebbio Nr 22300
Langhe Nebbiolo ,

Italien, Piemonte , Langhe

119:-
Flaska , 750 ml

Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, kanel, hallon, ceder, salvia, vanilj och lakrits. Serveras vid cirka 18° till rätter av lamm- eller nötkött.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: