söndag 14 juli 2019

Osttilltugg med ostar från överbliven ostbricka

Min dator gick och dog i förrgår. Den är knallen tot. Spelar schack med döden. Alla recept jag sparat, alla skämtbilder... GAAAH! Vi får se om det går att rädda något. Håll tummarna! Så nu har jag en ny liten vän som jag får börja om från början med.

Plockmat hos syrran. Det är sen gammalt. Och då blir det ju alltid över ost från ostarna man haft på plockbrickan. Händer det dig, så gör dessa tilltugg. Händer det inte dig, gör dem ändå! Sååå goda. Vi testade även Explorer Cocktails där jordgubbsmojiton var godare än flädercollins.


Osttilltugg med ostar från överbliven ostbricka

baguetter
70g brieost (utan kanter)
70g Kvibille gräddädel
70g västerbottensost
1/2 dl vitt vin
1 vitlöksklyfta

Till servering:
färsk persilja och timjan

1. Mixa osten, vinet och vitlöken till en jämn smet.

2. Skär baguetterna i skivor.

3. Bred på ostblandningen och gratinera i 225 grader i ca 8 minuter.

4. Strö färska örter över.





Och så några bilder från plocket.








-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: