tisdag 30 juli 2019

Ugnsbakade rotfrukter med hummus, avokado och halloumi

Anette och jag gjorde den här goda, vegetariska pjäsen en afton. Gillas!


Ugnsbakade rotfrukter med hummus, avokado och halloumi

5 potatisar, stora
3 morötter
1 stor palsternacka
olja
salt
peppar
hummus (se recept nedan)
1 avokado
citron
2 salladslökar
1 halloumi
solrosfrön
färsk timjan
balsamicokräm

1. Klyfta rotfrukterna och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. På med olja, salta och peppra. In i ugnen i 225 grader i 30 minuter. Rör runt försiktigt efter halva tiden.

2. Gör hummusen, se recept nedan.

3. Skär halloumin i kuber och fräs i smör.

4. Lägg upp rotfrukterna på ett stort fat. Fördela avokado, hummus, hackad salladslök och halloumi över.

5. Toppa med solrosfrön, svartpeppar, färsk timjan och balsamicokräm.

Hummus:
1 burk kikärter
1 vitlöksklyfta
saften från en halv citron
olivolja
sriracha efter smak
paprikapulver
spiskummin
salt och peppar

Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Häll kikärterna i en matberedare. I med citronsaften, en riven vitlöksklyfta, sriracha, salt och peppar. Mixa ihop. Häll i olivolja i tunn stråle medan du mixar. Häll tills konsistensen blir lagom. Häll över till en skål och pudra över lite paprikapulver och spiskummin.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: