måndag 26 augusti 2019

Enkel plommonkaka med kardemumma

Jag fick förfrågan av min kollega Emma om jag ville komma och plocka plommon ur hennes träd. Och det var ju klart att jag ville. Har påven en lustig hatt, liksom. Så det blev den här goda kakan och en laddning marmelad. Tack Emma!

Plommonen jag hade var väldigt små, så jag använde en olivurkärnare för att kärna ur dem. Har ni större plommon, dela dem, kärna ur och skär dem sedan i kvartar. Då behöver man inte lika många plommon heller.


Enkel plommonkaka med kardemumma

1.5 dl strösocker
2 st ägg
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk malen kardemumma
10-15 st plommon (beroende på storlek)
smör
pärlsocker

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjölet uppblandat med bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Häll det i en smord och bröad springform(bakform med avtagbar botten).

2. Kärna ur plommonen och halvera dem. Lägg dem på smeten. Skiva smör med en osthyvel och lägg på plommonen. Strö pärlsocker överst.

3. Sätt in formen i den uppvärmda ugnen. Grädda ca 20 minuter. Kolla att den är genomgräddad med en sticka. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Mums! Jag tycker väldigt mycket om plommon!

    SvaraRadera
  2. Hittade den här kakan när jag sökte efter plommonrecept. Det blev en god och uppskattad kaka - väldigt enkel att göra. Tack för receptet :)

    SvaraRadera