söndag 18 augusti 2019

Pasta med basilikakräm, parmaskinka och mozzarella

Här kommer ett tips till fredagsmyset. En snabblagad pasta som man enkelt svänger ihop sådär på fredagsaftonen.


Pasta med basilikakräm, parmaskinka och mozzarella

pasta
basilikakräm (se recept nedan)
parmaskinka
mozzarella
pinjenötter eller solrosfrön
basilika
cocktailtomater
balsamicokräm
svartpeppar
flingsalt

1. Gör basilkakrämen enligt recept nedan.

2. Koka pasta och vänd ner basilikakrämen och mozzarella i bitar.

3. Lägg upp på fat och lägg på parmaskinka.

4. Strössla över pinjenötter eller solrosfrön, lägg på delade tomater och ringla balsamicokräm över.

5. På med basilika, svartpeppar och flingsalt.

Basilikakräm:
1 creme fracihe
1 kruka basilika
1-2 vitlöksklyftor
salt
peppar
0,5 västerbottensost
3 msk rapsolja
1 dl pinjenötter eller solrosfrön

1. Riv osten och vitlöken.

2. Mixa ost, vitlök, basilika och pinjenötter. Häll över lite olja och mixa igen. Smaka av med salt och peppar.

3. Vänd ner i creme fracihen. Smaka av med salt och peppar.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar